OY ALL-PLAST AB

 

All-Plast on vuonna 1968 Helsingissä kahdeksan hengen voimin perustettu yritys. Olemme ajan saatossa vaihtaneet farkut verkkarihousuihin ja muuttaneet Pohjois-Karjalaan. Nyt toimimme Heinävaarassa, lähellä Joensuuta. All-Plastin ammattilaisten tiimin muodostaa 17 työntekijää, jotka vastaavat tuotteiden laadukkaasta valmistuksesta ja tilausten organisoinnista.

 

Valmistamme muovituotteita erilaisilla ruiskuvalutekniikoilla, joista erityisen ylpeitä olemme luonnonkuitukomposiitti -osaamisestamme. Luonnonkuitukomposiitti on tulevaisuuden materiaali ja haluamme hyödyntää taitojamme materiaalin käytön kehityksessä. 

 

Uskomme vastuulliseen ja kestävään toimintatapaan. Haluamme innovoida ja kehittää tulevaisuuden tuotteita kestävistä materiaaleista. Meillä on FSC® -sertifikaatti, joka kertoo FSC -sertifioitujen tuotteidemme ja materiaalien tukevan vastuullista metsänhoitoa. All-Plast on myös sertifioitu Kiwa Inspectan ISO 9001 -laatukriteerien mukaisesti. Rinki -sertifiointimerkkimme kertoo yrityksen vastuullisuudesta ja pakkausten tuottajavastuun hoitamisesta.

 

 

Meillä on missio

Muovialan yrityksenä haluamme vähentää fossiilisen muovin tarpeetonta käyttöä ja olla edelläkävijä kestävämpien hyödyntämistapojen löytämisessä. Käytämme tuotannossamme ainoastaan uusiutuvaa energiaa.

 

 

Mitä on tarpeeton muovi?

Onko kotonasi jääkaappi? Onko sinulla kännykkä? Vastasit todennäköisesti kyllä – käytät siis muovia. Elämme ekologisen ajattelutavan myllerryksessä ja muovi särähtää monen korvaan kirosanana. Se on ympäristön saastumisen näkyvä tekijä. 

 

Mennään seuraavaksi termin ’’tarpeeton muovi’’ syvempään olemukseen. Olemme samaa mieltä, että muovia käytetään arkielämässämme myös tarpeettomissa asioissa. Puhumme nyt esimerkiksi banaanitertun laittamisesta muovipussiin, johon on saatettu käyttää kaiken lisäksi fossiilisia raaka-aineita. Tarpeettomasta muovista turhemman tekee sen löytyminen vääristä paikoista, esimerkiksi luonnosta. 

 

Mitä sitten on se tarpeellinen muovi? Se vastaa turvallisuudestamme esimerkiksi pyöräilykypärissä ja autoissa. Se on osa kotiamme sisustuksessa ja rakenteissa. Sitä on terveydenhoitajamme työvälineissä. Muovi on kehitetty helpottamaan elämämme sen teknisen kestävyyden ja helpon muovailtavuuden ansiosta. 

 

Täysin muovittomasti emme pysty astelemaan kohti tulevaisuutta. Moni sotkeutuu usein sekavasta muovin terminologiasta, jolloin kaikki muovi leimaantuu helposti pahaksi. Muovia kehitetään raaka-aineena jatkuvasti ja suurena tavoitteena on päästä eroon fossiilisista aineksista. Luonnonkuidut avaavat uusia ovia muoviteollisuuteen ja biohajoavien tuotteiden kehittämiseen. 

 

Teollisen alan yrityksillä muodostuu tuotannon yhteydessä verrattain paljon jätettä. Olemme omalla toiminnallamme välttäneet niin sanotun tarpeettoman muovin käyttöä ja jätteen syntymistä. 

 

Huolellisuudesta ja tarkkuudesta huolimatta ruiskuvaluprosessista muodostuu muovijätettä, joka johtuu laatupoikkeamasta ruiskuvaletussa tuotteessa. Laatupoikkeama ilmenee esimerkiksi tuotteeseen tulleina raitoina, kaasukuplina tai halkeamana. Mahdollisuuksien mukaan vialliset tuotteet voidaan rouhia muruiksi ja käyttää materiaali uudelleen. Muussa tapauksessa niiden matka jatkuu toiseen kierrätyspisteeseen jatkohyödyntämistä varten. 

 

 

logot